Häst !!

Familjen har blivit med häst!!!  Senaste tillskottet i vår redan djurrika familj är ett nioårigt sto vid namn Amanda. Inte nog med att man har fullt upp på nya jobbet, man ska hinna med en häst oxå. Fast jag behöver inte göra så mkt för Erica tar så väl hand om sin ögonsten. Bilder på underverket kommer så fort jag hinner.


Fullt upp

Hej, hej, Har just nu fullt upp med det nya jobbet så bloggandet kommer det väl att bli lite si och så med ett tag framöver.
Har stickat färdigt bakstycket på den berömda döskalletröjan och nu hoppas jag på att det ska gå bättre att sticka framstycket. Håller även på med en åremössa,raggisar och så virkar jag mormorsrutor när lusten faller på. Tanken är att alla dessa rutor så småningom ska bli till en filt.

Jag blir galen

Nu har jag äntligen kommit i gång med döskalletröjan och skulle börja maska av för ärmarna när jag till min stora fasa inser att jag i början gjort helt fel. Så nu är den upprepad och så får vi väl se om lusten att börja faller på  igen men under tiden så stickas det raggisar och en åremössa.

Jag har fått heltidsjobb!!!!!

Förra fredagen fick jag en förfrågan om jag kunde tänka mig att jobba 80% på förskolan och 20% på fritids, givetvis så sa jag ja och ska nu börja det nya jobbet den 22:a sept. Denna månad blir ju full av nya kontakter. Jag har ju precis lärt mig namnen på de barn där jag är nu när det blir dags att lära sig nya.
Jag kommer att få köra ca 5 mil om dagen men det är det värt... hellre en heltid och pendling än ett halvtidsjobb.
Det var en stor oro som släppte med detta jobb. Det är lite svårt att få ekonomin att gå i hop med tre barn och fyra katter  och en halvtidslön. 

Trötta katter och kreativ topp

Har en kreativ topp just nu och har den senaste tiden sytt två små väskor att ha stickningar i (tack Ilsefin för hjälpen) stickat strumpor, möblerat om och lagat barnens trasiga jeans.  Jag undrar jag sa flundran om det är allt vabbande som satt igång all dena kreativitet.
                                    

En av stickväskorna och                 Detta tyg är köpt på IKEA                Ett par strumpor stickade
tyget köptes för 10:-                         och eftersom jag älskar                 i Regia
                                                             flodhästar gick det inte
                                                             att motstå           

Ett par lååångstrumpor            så här långt har jag hunnit
stickat i Freja, så sköna           på tröjan till min brorson
att ha på sig

Min goa vän Miche har varit här och fikat med sina gulliga döttrar, hon hade med sig en tallrikshylla till mig. Så nu pryder den min och Wilmis sovrumsvägg och fungerar som bokhylla.

                


Så här trötta blir mina katter när matte håller i gång och dockvagnar är riktigt sköna att sova i och så kan man ju ha dem som våningssäng oxå


                    

Stickat och virkat

Satt och tänkte efter på vad jag har stickat  och virkat senaste åren och kom fram till att det var ganska många saker. I julas så gjorde jag nästan alla julklapparna själv till släkt och vänner. Vetevärmare, raggisar och sjalar var det som tillverkades. Eftersom jag har två flickor så har jag stickat ett par ponchos och givetvis en massa raggisar och lovikkavantar.
I vintras stickade jag även fyra åremössor, busenkla att göra och underbara att ha på sig. Min brorson fick en randig tröja i grönt och marint med tillhörande mössa och sen ´gjorde jag även samma modell till en liten tjej fast i rosa och vitt. Tyvärr har jag inte tagit så många kort på mina skapelser men det ska det bli ändring på. Så länge får ni hålla tillgodo med de bilder jag har.

 en rosa barnponcho                                                                    en blå barnponcho denna
                                                                                                                                                                           modell har jag gjort till vuxen 
                                                                                                                                                                           fast i vitt 

 Denna schal har jag gjort i olika färger                                               
                                   en lite mindre schal som är alldeles
                                 perfekt att  ha som halsduk
                                                                                                                                               en mohairschal som nu är färdig
                                                                                                                                               och väntar på fransar                                                               .

Nytt Jobb

Jag har fått ett nytt vikariat på en förskola visserligen bara halvtid men det är ju alltid något.
i dag har jag gjort min andra dag på nya jobbet och jag är helt slut av alla intryck och alla nya kontakter så vi får väl se om det blir någon stickning idag.
Var på gamla jobbet i går och plockade i hop mina saker och det var nära till tårarna hela tiden. Jag kommer verkligen att sakna alla arbetskamrater och alla barn.
Men nu till något annat: jag har blivit med gungstol!! Den bara stog i mammas förråd och skrek ta med mig så det gjorde jag.


       

Sticknörden är tebax

Har väl tidigare nämt att jag tycker om handarbete men efter att ha varit borta en tid så har sticknörden på nytt flyttat in hos mig. Så på stickorna just nu har jag en ljusblå cardigan till mig själv, en döskalletröja i grönt till min ena brorson samt en tröja till Wilmis i glada färger.
När jag repat tillräckligt med mod för att visa upp mina alster så kommer det bilder.

Äntligen bilder

Hejsan svejsan!!
Nu har jag äntligen kunnat flytta bilderna från digitalkameran till datorn så här kommer ngr bilder från krabbfisket i Grebbestad.


Titta på de här bilderna och håll med om att västkusten är vackertRSS 2.0