Tänkvärt

Denna lilla historia klippte jag ur en tidning för många år sedan och under ett städanfall dök den upp. Jag kände att den är så bra att jag måste dela historien med er.
En varm tanke till alla kvinnor
Mamma och pappa satt och tittade på tv. Mamma sa;" jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror jag vill gå och lägga mig"
Hon gick ut i köket för att göra i ordning smörgås till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga. Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp. Hon tog tidningarna som låg på golvet, samlade ihop leksaker som låg på bordet och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk , så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och srev en lapp till skolan, la fram pengar till barnen och tog upp en bok som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på kuveret, skrev en minneslapp och la bredvid sin portmonä. Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade tänderna och kammade håret.
Harry ropade från vardagsrummet: "Jag trodde du var på väg att gå och lägga dig?" " Jag är på väg" sa hon.
Hon hällde vatten i hundskålen, släppte ut katten och såg till att alla dörrar var låsta. Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några strumpor i tvättkorgen och pratade kort med barnen som satt uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev tre saker till på minneslappen.
I samma ögonblick stängde Harry av TV:n och sa till sig själv." Nu vill jag gå och lägga mig!!"......... och det gjorde han.Varje gång jag läser denna historia så känner jag igen mig själv i det mesta, någon annan som känner igen  sig???

Kommentarer
Postat av: Michelle

men så är det ju alltid!!! Usch

2009-03-21 @ 15:01:32
URL: http://lovemichellelove.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0